Din punct de vedere istoric, comuna Livezi este atestata documentar existand la data de 8 decembrie 1774, cand Nicolae Ciota si Zaharia Vicol fixeaza hotarele satului si mosiei Poiana. Satul s-a numit pana in anul 1966, Valea Rea, datorita greutatilor in circulatie intampinate  caravanele de sare in drum spre Iasi, venind de la Targu Ocna.

Localitatea Livezi a aparut ca Targ in jurul anului 1845 prin colonizarea cu emigranti evrei, adusi de mosierul Lascarche Rosetti.

Intre anii 1850-1970 ia fiinta in satul targului Valea Rea, satul care purta acelasi nume, format din cateva familii de dogari, aduse de boierul Toderascu.

Cu timpul satul s-a marit cu noi veniti de diferite religii (catolici si ortodoxi) din zona Faraoani.

Satul Balaneasa a aparut in perioada 1750-1780 si este situat in partea de sud a comunei si s-a dezvoltat de-a lungul drumului national  DN 11 care leaga comuna de Bacau si Onesti.

Satul Prajoaia si-a luat denumirea de la primul proprietar, al mosierului Praja Marghivale. Pentru a lucra pamantul , diferiti proprietari ai mosiei , aduc clacasi din satele vecine,chiar si din satul Balcani. In anul 1881, se face improprietarirea insurateilor si este trasat si planul satului care cuprindea cca. 400 de case.  Datorita conditiilor de teren, agricultura nu a putut oferii locuitorilor surse materiale necesare si o parte din ei au emigrat spre alte locuri de munca.

Satul Scariga a luat fiinta in perioada 1780-1800 in valea paraului Berzunti si este satul cel mai mic al comunei.

Satul Poiana se presupune a fi cel mai vechi sat si primul aparut pe teritoriul comunei Livezi,intre anii 1460-1476, in prima parte a domniei lui Stefan cel Mare, Numele satului vine de la primul boier, Gavrila Poiana asezat pe aceste meleaguri. Poiana este cel mai sudic sat al comunei.

Satul Orasa poarta numele proprietarului mosier, boierul Orsanu, care si-a ridicat conacul pe dealul Caragea, de-a lungul caruia s-a dezvoltat comunitatea .

Dezvoltandu-se in timp, cele doua asezari s-au unit, formandu-se o singura localitate care a primit in anul 1966 numele de Livezi, datorita suprafetelor mari de pomi fructiferi de pe versantii dealurilor.