Infrastructura de transport

Comuna Livezi este strabatuta de DN 11, acesta facand legatura intre municipiul Bacau si municipiul Onesti.

Comuna Livezi se afla pozitionata in apropiere de orase importante ceea ce poate creste potentialul economic.

Principalele drumuri sunt:

  • drumul national DN 11 care strabate comuna pe traseul Bacau-Onesti, este asfaltat in totalitate si are doua benzi de circulatie.
  • drumul judetean DJ 117, porneste din DN 11 si face legatura cu comuna Berzunti si orasul Moinesti.Strabate intravilanul satului Prajoaia . Este realizat dintr-o imbracaminte asfaltica de tip usor si are doua benzi de circulatie.
  • drumul comunal DC 157 strabate intravilanul satului Orasa spre Stufu, este asfaltat cca 2 km si 1,5 km din pamant compact si are doua benzi de circulatie.
  • drumul comunal DC 155 strabate intravilanul satelor Scariga si Poiana , are o singura banda de circulatie, iar partea carosabila este realizata din asfalt cu doua benzi de circulatie.
  • drum comunal DC 154A strabate satul Poiana spre satul Albele,com. Barsanesti, are doua benzi de circulatie, si este realizat din asfalt.
  • drum  local Balaneasa strabate intravilanul satului Balaneasa, 0,5 km asfaltat si 4km  sunt din balast si pamant compact.
  • drum local Livezi-V.Rea strabate intravilanul satului Livezi, 0,5 km asfaltat si 4km  sunt din balast si pamant compact.

In afara acestor drumuri, toate satele sunt strabatute de drumuri locale, cu o singura banda de circulatie si cu terasament din pamant batut sau partial din balast-pietris.

Infrastructura de utilități

Localitatile din comuna Livezi dispun de un sistem propriu de alimentare cu apa care ar asigura cca 70% din necesarul comunei .

Localitatile nu dispun de retele de canalizare, apele uzate menajere fiind preluate de fose special vidanjabile , iar scurgerea apelor meteorice facandu-se prin santuri care marginesc drumurile. Exista proiect pentru infiitarea retelei de canalizare.

In prezent locuitorii comunei Livezi nu dispun de alimentare cu gaze naturale, insa exista statie SRM amplasata in incinta sediului Primariei Livezi construita in anul 2013, urmand ca firma castigatoare a licitatiei E-ON GAZ Distributie sa realizeze lucrarile de bransare catre populatie conform proiectului.

Gospodariile din comuna sunt racordate la sistemul national energetic in proportie de 100%.

Reteaua Romtelecom este utilizata in proportie de cca 60% din locuitori.